Dan maar de lucht in: Sinterklaas vliegt zaterdag boven de hele gemeente Emmen (en hij vraagt de kinderen om naar hem te zwaaien)

Geen Sinterklaasintochten dit jaar. Maar hoe maak je kinderen duidelijk dat de goedheiligman toch echt ook in hun plaats is aangekomen? In Emmen hebben ze iets bedacht. Daar gebruiken ze gewoon een vliegtuigje.

Het vliegtuigje gaat zaterdagmiddag de lucht in en vliegt van ongeveer twee uur tot kwart over drie boven de hele gemeente Emmen. Sinterklaas heeft al even gekeken of hij goed in het vliegtuig paste en dat was het geval. Het vliegtuigje is te herkennen aan een lange reclamesleep met daarop de tekst ‘Zwaaien naar Sinterklaas’.

Over alle dorpen en wijken van Emmen

Willem Meijer, voorzitter van de winkeliersvereniging Het Oude Centrum, kwam op het idee om dit te doen. ,,De bedoeling is dat het vliegtuig over alle dorpen en wijken van de gemeente gaat vliegen’’, verduidelijkt Meijer. De gemeente Emmen en de winkeliersverenigingen in Emmen-centrum, Klazienaveen, Emmer-Compascuum en Nieuw-Amsterdam legden geld op de plank om het plan uit te kunnen voeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Sinterklaas
Coronavirus
menu