Daniël Lohues herinnert zich ontmoeting met overleden muzieklegende Little Richard (die bang werd van een vogel op het hoofd van Herman Brood)

De foto die Daniël Lohues zondag deelde op Twitter.

De Drentse zanger en muzikant Daniël Lohues kon niet anders dan even terugdenken aan vervlogen tijden toen hij hoorde van het overlijden van muzieklegende Little Richard.

Lohues deelde op Twitter een foto waarop hij samen met zanger en kunstenaar Herman Brood staat. Bij de foto hoort een mooi verhaal. Wat blijkt?

Een fles wodka

Herman Brood wilde Little Richard een schilderij geven en wilde diens kleedkamer in. Wat niet lukte. Lohues daarentegen mocht wel binnenkomen, deed een goed woordje voor Brood maar kwam bedrogen uit. ,,Later, toen we een fles wodka deelden durfde ik te vertellen dat Little Richard de vogel op Brood's hoofd eng vond'', vertelt Lohues.

De foto waarop Lohues en Brood te zien zijn, is in 2000 in Utrecht genomen. Brood overleed een jaar later, in 2001.

Grote invloed

Little Richard, die eigenlijk Richard Wayne Penniman heette, wordt gezien als één van de grondleggers van rock-’n-roll. Hij werd meerdere keren gecoverd en had een grote invloed op andere wereldberoemde artiesten, die vol lof over hem spraken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu