Zo kijkt Kensington terug op hun allerlaatste optreden op Muziekweekend Pesse. ‘Het Noorden kan flink tekeergaan’. Bekijk hier de foto’s van zaterdagavond

Kensington ging met vuurwerk van start tijdens het Muziekweekend in Pesse. Foto: Andre Weima Fotografie

Is het nou de derde of de vierde keer dat we hier spelen? Bassist Jan Haker en gitarist en zanger Casper Starreveld van Kensington zijn de tel kwijt als het om Muziekweekend Pesse gaat. De band stond zaterdag voor de laatste keer in deze samenstelling op het festival.

In ieder geval herkennen de bandleden het festival meteen toen ze aan kwamen rijden. De grote tent midden in het weiland op het platteland is natuurlijk ook wel bijzonder. En dat ze in het noorden goed kunnen feesten, weten Haker en Starreveld allang. ,,Het noorden kan goed tekeergaan”, vertellen ze lachend.

Confetti en vuurwerk

Daar is geen woord van gelogen. Het publiek is opgewarmd door The Crooked, Navarone en Within Temptation. Die laatste band stopt eerder omdat zangeres Sharon den Adel niet helemaal goed bij stem is.

Kensington begint met Streets ( en heel veel confetti) en het publiek zingt uit volle borst mee. De lampjes worden aangestoken bij Sorry en Uncharted en ze sluiten in stijl af met St. Helena met flink wat vuurwerk, waarvoor bij de gemeente zelfs een vergunning is aangevraagd.

Een mooie afsluiter van het festival in Pesse. Starreveld en Haker hebben genoten van het optreden, vertellen ze achteraf. „Het was super”, zegt Haker. „De sfeer zat er goed in. Iedereen genoot met volle teugen.” Starreveld: „Het publiek is enthousiast, maar ook wij genieten nog van elk optreden dat we doen. In de zomer staan er nog een stuk of tien op de planning en er zijn nog zes shows in de Ziggo Dome die we gaan rocken.”

De band maakte vorig jaar bekend dat zanger Eloi er na 2022 mee stopt. Dit tot groot verdriet van alle fans. „Wat wij daarna gaan doen weten we nog niet. We maken eerst dit jaar af. Je moet altijd eerst het ene afmaken, voordat je met iets nieuws begint”, zegt de gitarist.

Roemeense superfan

Een extra verrassing voor de heren van de band is een Roemeense superfan uit België die in Pesse het 60e optreden ziet. „Die neemt elke keer taart mee voor ons. Fantastisch! Ook had ze een flesje drank mee. We hebben net al taart geproefd en die was heerlijk.”

Of Kensington na deze keer nog een keer in Pesse staat? „Dat hopen we wel. Niet in deze samenstelling, maar we weten wel dat we het hier heel tof vinden.”

Nieuws

menu