'Mooiste boom van Hoogeveen' ligt in mootjes. De 80-jarige populier stond verruimd spoortracé in de weg. 'Ongelofelijk toch?'

In maart werd de eenzame, stoere populier langs het spoor in Hoogeveen door IVN nog verkozen tot mooiste boom van de gemeente, nu ligt de ruim 80 jaar oude knoeperd in mootjes. De boom is gekapt omdat de spoorboog bij Hoogeveen wordt verruimd en de boom te dichtbij het spoor zou komen te staan.

De 'Mooiste boom van Hoogeveen' is vorige week gekapt.

De 'Mooiste boom van Hoogeveen' is vorige week gekapt. Foto: Anne Aalders

Anne Aalders, die de boom nomineerde voor de verkiezing in maart dit jaar, fietste woensdagmiddag langs de plek waar hij de boom altijd bewonderde. Tot zijn grote verdriet stond de karakteristieke populier niet meer fier overeind. ,,Ik zag meteen dat er wat mist in het landschap”, vertelt een aangeslagen Aalders. ,,Ik ben gaan informeren bij de mannen die daar aan het werk waren en die vertelden dat de boom plaats moest maken voor het omleggen van het spoor. Ongelofelijk toch, dat zo’n markante boom, een stil monument met een prachtig verhaal, moet wijken omdat wij mensen per se nog sneller van A naar B moeten?”

Onderhoud