De Beren wil met foodtruck Hoogeveen en Meppel rondtoeren met gratis hapjes: 'Vergunning is aangevraagd'

Restaurant De Beren staat in de startblokken. Foto: De Beren

Ze wachten al maanden, maar open mogen de restaurants van De Beren nog niet in Meppel en Hoogeveen. De aanvraag van een zogeheten Bibob (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen) laat maanden op zich wachten. Geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten, vindt woordvoerder Marjolein Mens.

„We hebben foodtrucks aangeschaft en een vergunning aangevraagd. We willen de Meppelers en Hoogeveners kennis met ons laten maken. Als de mensen niet naar ons toe mogen komen, komen we wel naar hen toe.”

En daar hoeft niemand wat voor te betalen, want de hapjes die worden uitgedeeld zijn gratis. „We hopen op rijen mensen”, vertelt ze enthousiast. ,,De vergunning is aangevraagd bij de gemeente. Binnen vier weken hopen we uitsluitsel te krijgen of we dit mogen doen. We willen herrie maken en zichtbaar blijven.”

Corona

De voormalige vestigingen van Het Postkantoor zouden in eerste instantie begin april openen, maar corona hield dat tegen. „We hadden uiteindelijk toch niet open kunnen gaan, want de Bibob-vergunning is begin maart al aangevraagd. Het is nu juli en we horen nog steeds niks.”

Begin april openen was voorbarig, geeft Mens toe. „Zeggen dat we op een bepaalde datum opengaan doen we wel vaker. Als we een paar weken later openen, dan kunnen we er wel mee leven. We hebben bijna 70 restaurants verspreid over Nederland en een situatie als dit hebben we nog nooit meegemaakt.”

De medewerkers van De Beren staan te trappelen om in ieder geval iets te kunnen doen. „Alles in de restaurants is klaar. We hopen echt dat we zo snel mogelijk open mogen, maar wie weet duurt dat nog twee maanden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu