De Bonte Wever wil festivals

FOTO ARCHIEF DVHN

De Bonte Wever in Assen gaat zich meer toeleggen op het organiseren van concerten en evenementen. De bedoeling is dat ook festivals in het evenementencentrum worden gehouden.

De Bonte Wever in Assen gaat zich meer toeleggen op het organiseren van concerten en evenementen. De bedoeling is dat ook festivals in het evenementencentrum worden gehouden.

Mogelijkheden vergroot
Zaterdag 5 maart staat al een bijzonder muziekfeest op het programma: het Bluegrass Festival Ashville. Het festival richt zich op American roots-muziek en de daarbij behorende traditionele cultuur. Naast bluegrass zijn op Ashville ook aanverwante muziekstijlen te horen zoals folk, country, roots en blues.

De Bonte Wever had in het verleden ook het bluesfestival Take Root onder dak. Door te weinig capaciteit is dat verhuisd naar De Oosterpoort in Groningen. Inmiddels zijn de mogelijkheden qua zalen en publieksaantallen vergroot. ,,We kunnen nu wel 3000 bezoekers kwijt'', zegt De Ruiter die hoopt dat op termijn jaarlijks vier festivals in De Bonte Wever plaatsvinden.

Hotelvleugel
Het centrum programmeert de laatste tijd steeds vaker concerten. ,,Dat klopt'', zegt directeur Christa de Ruiter. ,,We pakken de programmering weer actiever op. We zijn van oudsher natuurlijk een sport- en evenementencentrum en doen waar we goed in zijn.''

Een en ander hangt samen met de bouw van de hotelvleugel vijf jaar geleden, legt zij uit. ,,We hebben ons toen volledig toegelegd op de promotie van het hotel. Andere zaken werden wat naar de achtergrond gedrongen. Daar kwam nog bij dat het economisch in die periode minder ging. We merken dat het nu weer beter gaat en mensen weer uitgaan.''

De combinatie van evenementen en hotel blijkt aan te slaan. ,,Het is natuurlijk fantastisch dat je een concert bij kunt wonen en 50 meter verderop zo je bed in kunt rollen.'' Dat geldt niet alleen voor de concerten, maar zeker ook voor de evenementen zoals recent het dartstoernooi en danswedstrijden. De all-in Swinging-feestavonden, Caféstraat Live en bijvoorbeeld het Oktoberfest zijn terugkerend en regelmatig uitverkocht. ,,We proberen een zo breed mogelijk programma te bieden. Het is ideaal dat we hier alles onder een dak hebben.''

'Uitbouwen'
Naast de evenementen wil De Bonte Wever zich ook meer profileren op de symposiummarkt en de organisatie van beurzen. ,,We gaan de activiteiten uitbouwen en nieuwe dingen doen. Door die zelf naar ons toe te trekken of in samenwerking met andere partners.'' Nog een paar weken, dan is het definitief voorbij met de ijsbaan. Wat er met de vrijkomende ruimte gaat gebeuren is volgens De Ruiter nog niet duidelijk. ,,We zijn ons aan het oriënteren.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu