De Drentse Fiets4Daagse: voor de 56ste keer op de pedalen dwars door de provincie

Het is weer de tijd voor de Drentse Fiets4Daagse, voor de 56ste keer alweer. Duizenden liefhebbers stappen deze week op hun stalen ros om al fietsend te genieten van het Drentse landschap. Het begon allemaal in 1966, met welgeteld 239 deelnemers. Een korte terugblik met bijzondere foto’s uit het archief.

Weerman Jan Pelleboer tijdens zijn openingsspeech van de Drentse Fiets4Daagse in 1981 in Assen. Rechts naast hem commissaris van de koningin Tineke Schilthuis.

Weerman Jan Pelleboer tijdens zijn openingsspeech van de Drentse Fiets4Daagse in 1981 in Assen. Rechts naast hem commissaris van de koningin Tineke Schilthuis. Foto: Archief DvhN

De Drentse Fiets4Daagse. Je zou toch zeggen dat mensen uit Drenthe aan de wieg stonden van dit evenement. Mis! Het waren Friezen, bestuursleden van de Tour Fiets Club Frisia. Piet Hein Hilarides was voorzitter van deze club, Wigholt Vleer secretaris. Beide heren wilden iets bijzonders op touw zetten. Waarom geen fietstoertocht in de vorm van een vierdaagse door het zuiden van Friesland, zo opperden ze in 1965.

Nieuws

menu