De Drive-In-Bingo in Beilen is een schot in de roos voor iedereen, het publiek en de door corona getroffen ondernemers

Bingo! Bourgondisch Beilen ging dan wel niet door, maar bijna 300 mensen zaten zaterdagavond in de auto met een bingokaart op schoot, het autoraampje omlaag gedraaid en 107.0 FM op de radio. Beilen hield een Drive-In-Bingo.

De Drive-In-Bingo in Beilen.

De Drive-In-Bingo in Beilen. Foto: Gerrit Boer

,,Nummer 74”

Toet toet toet. Even wordt er geknipperd met de lampen van de kleine grijze Fiat-personenauto. Bingo! Snel loopt iemand van de organisatie naar het autootje om de bingokaart van Caroline Peters te controleren. Op het podium staat Allard Hingstman, voorzitter van de werkgroep Bourgondisch Beilen, en bingo-meester van de avond, gespannen te wachten. ,,Geen bingo? Geen bingo? Dat betekent een liedje zingen mevrouw!”

Direct wordt het nummer Leef van Andre Hazes jr. ingezet. Alle 92 auto’s met daarin 294 deelnemers, zijn afgestemd op frequentie 107.0 FM van radiostation De Drentse Boefjes (de nummers komen via de radio binnen). Het nummer schalt uit de 92 auto’s over het evenemententerrein. Wuivende armen komen uit de autoramen.

Grappig en uniek

Peters probeert zelf het liedje door de microfoon mee te zingen, maar heeft eigenlijk geen flauw benul van hoe de tekst gaat. Niemand die het wat deert. ,,Ja, ja, dit is wel genoeg”, zegt bingo-meester Hingstman met een lach. ,,En we gaan weer verder. Allemaal de bingokaart en de stempel bij de hand?”

Nummer 28;

Nummer 54;

Nummer 2;

Weer getoeter. Het is weer de kleine grijze auto van Peters die met haar man hardop lacht. ,,Ja, nu echt hoor”, zegt ze terwijl ze de kaart overhandigt. En ja, Peters heeft Bingo. ,,Je hebt een minuut winkelen in de Jumbo gewonnen.” Van het hele veld klinkt instemmend geclaxonneer.

Het was zaterdagavond Drive-in Bingo in Beilen. Ter vervanging van het geliefde Bourgondisch Beilen dat in augustus door de corona niet door kon gaan. ,,We wilden toch iets doen”, zegt Hingstman voordat de bingo-avond in de auto begint. ,,Iemand van onze werkgroep is lyrisch van bingo en zo zijn we gaan brainstormen. We hopen dat we een grappig en uniek avondje kunnen geven. En ja, een valse bingo betekent een liedje zingen.”

Dat grappige en unieke lijkt deze zaterdagavond wel te lukken. Tussen de auto’s - ze staan allemaal in een vak van 6 bij 4 meter - rijdt de catering rond. Bier, wijn, fris. Maar ook hamburgers, gyros, kaas en worst gaan flink over de toonbank. Af en toe waagt iemand te toeteren bij bingo.

Schot in de roos

,,Iedereen er weer klaar voor. Daar komen de nummertjes weer. We gaan voor de vingerplant.” Gelijk klinkt er getoeter. ,,Ja, een vingerplant, die wil ik wel”, zegt een jongen terwijl hij buldert van het lachen.

Hingstman vertelt dat de Drive-in Bingo voor de leuk is, maar ook om lokale ondernemers te steunen. ,,We hebben de bingoprijzen bij lokale ondernemers gekocht. De catering wordt ook verzorgd door twee bedrijven uit Beilen. Wie een kaartje koopt voor onze bingo, steunt daarmee dus ook ondernemers in het dorp. Dat vinden we belangrijk, want velen zijn enorm getroffen door de coronacrisis.”

Het idee slaat aan. Er is ook een auto met deelnemers uit Zevenaar. Zij willen kijken of ze de Drive-In-Bingo kunnen kopiëren voor bij hun in de provincie.

,,Dit is echt fantastisch”, zegt Renate Gordon uit Westerbork. Zij doet met haar dochters Lotte en Sanne mee met de auto-bingo. ,,Mijn man is dol op Bingo en ik snapte dat nooit. Hoezo, zei ik dan tegen hem. Maar het is echt heel leuk en spannend.” ,,Een schot in de roos”, zegt een van de dochters.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu