De Koffer in Emmen: de winkel uit en met brocante de straat op. 'Zonder corona hadden we dit nu niet gedaan'

Je moet ervan houden en dat doen best veel mensen: brocante. Klaas en Ina Dekker uit Emmen behoren zeker tot deze groep. In het centrum van Emmen runnen ze een winkel met gebruikte goederen uit voornamelijk België en Frankrijk. Maar niet lang meer, ze gaan de straat op met hun waar.

Klaas en Ina Dekker in hun eigen brocantewinkel in de Noorderstraat in Emmen. Vanaf volgende maand verkoopt het stel de waar op straat en op markten.

Klaas en Ina Dekker in hun eigen brocantewinkel in de Noorderstraat in Emmen. Vanaf volgende maand verkoopt het stel de waar op straat en op markten. Foto: Jan Anninga

Kroonluchters, bidstoeltjes, geweien, porselein, wijnvaten, schilderijtjes, reiskoffers en heiligenbeelden. Loop je een brocantezaak binnen, dan is het altijd maar afwachten wat je aantreft. Het zijn winkels met een gevarieerd aanbod en vaak stuit je op voorwerpen die je elders niet gauw tegenkomt. ,,Heb je de liefde voor brocante eenmaal in je bloed, dan raak je die niet meer kwijt’’, zegt de 62-jarige Klaas Dekker.

menu