Champagne blijft ongeopend, de bloemen onaangeroerd. Werelderfgoedcommissie UNESCO stelt besluit over erkenning Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen een dag uit

Veenhuizen en Frederiksoord maakten zich zondagmiddag in alle feestelijkheid op voor de uitslag van Unesco’s Werelderfgoedcommissie. Maar de champagne bleef vooralsnog onaangeroerd, want de vergadering werd verdaagd.

Burgemeester Klaas Smid bij de ingang van de vergaderzaal met genodigden van het voormalige hospitaal Bitter & Zoet, nadat het bericht gekomen is dat de Unesco de keuze heeft uitgesteld.

Burgemeester Klaas Smid bij de ingang van de vergaderzaal met genodigden van het voormalige hospitaal Bitter & Zoet, nadat het bericht gekomen is dat de Unesco de keuze heeft uitgesteld. Foto: Peter Wassing

Het is een mooie dag. Ontspannen staan ze bij de grote voordeur van het oude ziekenhuis. Klaas Smid, burgemeester van de gemeente Noordenveld en zijn voorganger Hans van der Laan, maken zich geen zorgen over wat er vanmiddag gaat gebeuren.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's