Champagne blijft ongeopend, de bloemen onaangeroerd. Werelderfgoedcommissie UNESCO stelt besluit over erkenning Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen een dag uit

Veenhuizen en Frederiksoord maakten zich zondagmiddag in alle feestelijkheid op voor de uitslag van Unesco’s Werelderfgoedcommissie. Maar de champagne bleef vooralsnog onaangeroerd, want de vergadering werd verdaagd.

Burgemeester Klaas Smid bij de ingang van de vergaderzaal met genodigden van het voormalige hospitaal Bitter & Zoet, nadat het bericht gekomen is dat de Unesco de keuze heeft uitgesteld.

Burgemeester Klaas Smid bij de ingang van de vergaderzaal met genodigden van het voormalige hospitaal Bitter & Zoet, nadat het bericht gekomen is dat de Unesco de keuze heeft uitgesteld. Foto: Peter Wassing

Het is een mooie dag. Ontspannen staan ze bij de grote voordeur van het oude ziekenhuis. Klaas Smid, burgemeester van de gemeente Noordenveld en zijn voorganger Hans van der Laan, maken zich geen zorgen over wat er vanmiddag gaat gebeuren.

Nieuws

menu