De Nieuwe Kolk in Assen gesloten tot 19 november; Bieb-drive opnieuw geopend

De Nieuwe Kolk in Assen met de lichtpilaren - Foto: DVHN

De Nieuwe Kolk (DNK) in Assen sluit vanaf woensdagavond 22:00 uur de deuren tot 19 november. Bezoekers kunnen nog wel online boeken reserveren en ophalen

De sluiting volgt na de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen. Volgens de bibliotheek komen er sinds maandag extra bezoekers naar de bibliotheek om nog materialen te lenen of in te leveren. Om zoveel mogelijk bezoekers te helpen, heeft DNK woensdag de computer- en werkplekken in de bibliotheek gesloten.

Bieb-drive

Mensen die nog na de sluiting van DNK nog boeken willen lenen, kunnen dit doen via de Bieb-drive die vanaf 6 november opent. Leden van de bibliotheek kunnen online boeken, dvd’s en games reserveren en ontvangen vervolgens bericht van DNK over het tijdstip waarop de gereserveerde materialen kunnen worden afgehaald. De Bieb-drive bevindt zich aan de buitenkant van Bibliotheek DNK aan de Weiersstraat, rechts van de hoofdingang van De Nieuwe Kolk.

Podiumprogrammering

De sluiting van DNK betekent dat de podiumprogrammering van DNK Theater is opgeschort tot en met dinsdag 15 december. In totaal gaat 33 voorstellingen niet door. De Nieuwe Kolk meldt dat het nog niet zeker is of de voorstellingen na 15 december al weer open gaan. ‘Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het virus wordt bekeken of de theaterzalen na 15 december ook daadwerkelijk weer open kunnen voor podiumprogrammering. Voorstellingen en concerten worden zoveel mogelijk verplaatst, bij annulering volgt het reguliere annuleringsprotocol en krijgen bezoekers hun geld op hun rekening terug of als tegoed op hun account.’

Ook de bioscoop in DNK is vanaf woensdagavond 22:00 uur gesloten. De films die voor woensdag gepland stonden, blijven wel draaien.


Nieuws

Meest gelezen

menu