Geert Imming (80) uit Weiteveen deed mee aan de Paralympics in 1964. 'Nee, ik vraag me niet af waarom ik twee keer een ernstig ongeluk kreeg'

De Paralympics beginnen dinsdag in Tokio. Geert Imming (80) uit Weiteveen weet hoe het is om daar aan zo’n evenement mee te doen. In 1964, toen de Paralympics ook in de Japanse hoofdstad werden gehouden, was hij een van de Nederlandse boogschutters. Twee jaar daarvoor liep hij bij een motorongeluk in zijn woonplaats een dwarslaesie op.

In 1964 ging een ploeg van zo'n veertig gehandicapte Nederlandse sporters naar Paralympics in Tokio. Geert Imming uit Weiteveen was een van hen.

In 1964 ging een ploeg van zo'n veertig gehandicapte Nederlandse sporters naar Paralympics in Tokio. Geert Imming uit Weiteveen was een van hen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Wat Geert Imming op zondag 18 november 1962 deed, dat weet hij nog precies. Hij ging ‘s middags met een groepje kameraden voetbal kijken bij Sportclub Erica. Daarna bezocht hij op de motor zijn toenmalige vriendin in Nieuw-Schoonebeek. Tegen een uur of 7 ‘s avonds ging het mis. Hij was bijna thuis, bij het huis van zijn ouders in Weiteveen, toen hij met zijn motor onderuitging.