Een kreet van een fazant, in de verte een koekoek. Ja, dit is een van de mooiste stukjes Drenthe | Pareltjes van het Noorden

Toeristen reizen steeds vaker naar Groningen en Drenthe, maar bezoeken dan vooral de bekende trekpleisters. Hoogste tijd om de onbekende ‘Pareltjes van het Noorden’ in de schijnwerpers te zetten. Aflevering 4: Schapendrift.

De Drentsche Aa bestaat voor een groot deel uit natuurgebied. Hier het uitzicht vanaf fietspad Schapendrift op het Schipborgse Diep.

De Drentsche Aa bestaat voor een groot deel uit natuurgebied. Hier het uitzicht vanaf fietspad Schapendrift op het Schipborgse Diep. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het is een van de vele geneugten van wonen in Drenthe: ’s avonds na het eten nog even een ‘rondje doen’ door het bos, langs een meer, over hei, door het veld. Het is allemaal binnen wandel- en rijwielbereik. Na een drukke (werk)dag even rust, even een omroep-Maxmoment. Fiets bijvoorbeeld eens van Gasteren naar Schipborg over het fietspad, de Schapendrift (zo’n 4 kilometer). Niet met de bek op het stuur, maar heel rustig. Dat je nét niet omvalt.