De Tamboer in Hoogeveen start als eerste theater in Nederland met hybride evenementen. Hoe kan je fysiek én online een congres of beurs bezoeken?

De Tamboer. Foto: André Weima

Theater De Tamboer in Hoogeveen biedt als eerste theater in Nederland in samenwerking met organisatiebureau Niquell een platform aan voor online en hybride evenementen.

Dat kan dankzij het platform Meeple , een digitale variant van een fysieke evenementenlocatie. Deelnemers aan evenementen als congressen, seminars, webinars, beurzen, personeelsbijeenkomsten of netwerkbijeenkomsten melden zich aan en wanen zich vervolgens in het gebouw van De Tamboer. Ook hebben bezoekers de mogelijkheid om gemiste workshops of sessies alsnog op een later moment te volgen.

Volgens Hennie Jager van De Tamboer is het organiseren van grote bijeenkomsten met dit platform eenvoudig. ,,Wat mensen in deze tijd van online vergaderen vaak missen, is interactie en ontmoeting. Dat is via Meeple mogelijk met bijvoorbeeld live chats, polls, maar ook één op één netwerkmogelijkheden. Zo krijgen bezoekers toch het gevoel dat ze een bezoek brengen aan ons theater.”

‘Hybride is de toekomst’

Jager ziet een voordeel in de combinatie van online en fysieke aanwezigheid, omdat het bereik van deelnemers veel groter is. ,,Ik verwacht dat bezoekers in de toekomst heel bewust kiezen voor online deelname aan een congres of bijeenkomst. Dat scheelt zoveel reistijd en geld. Ik denk dat hybride evenementen de nieuwe norm wordt, waarbij een deel van het publiek fysiek aanwezig is en een ander deel online.”

Nieuws

Meest gelezen

menu