De Vaartweg in Nieuw-Amsterdam: pas op, er kan nog een drempeltje komen

Het werk aan de Vaartweg in Nieuw-Amsterdam is bijna afgerond. In de straat zijn zeven verkeersdrempels aangelegd. Foto: Collectie DvHN

De Vaartweg in Nieuw-Amsterdam scoort sinds kort goed als het gaat om straten met veel drempels. In opdracht van de gemeente Emmen de afgelopen weken zeven verkeersdrempels geplaatst.

De verhogingen moeten ervoor zorgen dat automobilisten veel minder snel over de Vaartweg rijden. De Vaartweg is de circa 1 kilometer lange straat tussen het bruggetje over het Stieltjeskanaal en het midden van de Zwarteweg. Het tracé is een veelgebruikte sluiproute tussen Nieuw-Amsterdam/Veenoord en de dorpen Zandpol en Schoonebeek.

Behalve auto’s, vrachtwagens en agrarisch verkeer maken ook fietsers en wandelaars gebruik van de relatief smalle straat. Begin 2017 bonden meerdere straatbewoners de kat de bel aan en lichtten Plaatselijk Belang in. Aanvankelijk koerste de gemeente op het plaatsen van een grote landbouwsluis, maar uiteindelijk werd gekozen voor drempels.

Om het sluipverkeer echt te frustreren, is gekozen voor zeven exemplaren. De drempels zijn 8 centimeter hoog. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de klus op 1 juli geklaard. Er komen nog grastegels in de bermen en de inritten worden nog netjes aangesloten op het wegdek.

Nieuws

Meest gelezen

menu