De Waard Tenten verlaat Drenthe. 'Anders kunnen we de groei niet goed aan'

Het bekende tentenmerk De Waard verdwijnt na ruim twintig jaar uit Roden. Het bedrijf gaat naar Hattem, waar het zich meer gaat richten op bedrijven en internationale uitbreiding. ,,Persoonlijk vind ik het jammer, maar voor het bedrijf is dit een goede keuze”, vertelt Willem Wagenaar uit Roden, directeur van De Waard.

Zakelijke tenten van De Waard.

Zakelijke tenten van De Waard. Foto: De Waard Tenten

De Waard Tenten zat jarenlang in Roden, waarom dan nu vertrekken?

„Toen de Vrijbuiter in Roden in 2018 failliet ging, werden wij opgekocht door de Sunshine Group, die ook eigenaar is van Alpenkreuzer vouwwagens en Doréma voortenten. Sinds we niet meer aan de Vrijbuiter gekoppeld waren, merkten we dat er veel meer mogelijkheden kwamen. Bedrijven vroegen ons om samen te werken.”

„We beseften dat de markt voor particuliere kopers niet veel groter zal gaan worden dan het nu is. Maar in de bedrijventak groeien we wel. En internationaal ook: in zeven landen hebben we handel voor onze zakelijke tenten, in drie landen voor particuliere. Door die groei moet de fundering op orde. Dat is nu niet zo, omdat we op twee verschillende locaties werken: Heerde en Roden. Door samen te gaan, kunnen we de groei beter aan.”

Wat gebeurt er met het personeel in Roden?

„De intentie is dat iedereen mee gaat naar Hattem. Van beide locaties. Als werkgever zullen we er alles aan doen om dat mogelijk te maken. Dat zit ‘m in de secundaire arbeidsvoorwaarden, die we nog moeten afspreken. Reisvergoedingen, auto’s, overnachtingen. Aan het personeel hebben we gevraagd om daar de komende tijd goed over na te denken.”

„Door de groei hebben we meer personeel nodig. In de winter zijn we drukker met zakelijke tenten, in de zomer is het in de winkel veel drukker. Zo kan het personeel op beide plekken bijspringen.”

Jullie gaan nu naar een locatie langs de A28 en de A50 bij Hattem. Waarom daar?

„Het is een locatie aan de snelweg waar meer grote partijen komen te zitten. Zoals een nieuwe Van der Valk en een groot computerbedrijf. De plek is centraler gelegen. Dat is fijn voor particuliere kopers. Maar ook voor zakelijke: een campingeigenaar uit de Randstad vindt dat Roden de wereld uit is, terwijl dat andersom minder geldt.”

„Daarnaast was het gebouw in Heerde relatief oud. Dat was niet uitnodigend voor onze internationale relaties. Bij de Kampeerhal in Roden hebben we van binnen een mooie locatie, maar van buiten vind ik het ook niet echt uitnodigend. Het nieuwe gebouw wordt dat wel. Het is op groei gericht.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu