De Wolfsbergen, een jaar na de verwoestende storm. 'Begraafplaats in Emmen leek wel een oorlogsgebied. Het was helemaal mis'

Bomen die met wortel en al uit de grond werden getrokken en grafstenen verpletterden. Op 18 februari 2022 veroorzaakte storm Eunice een ravage op de Emmer begraafplaats De Wolfsbergen. Een wandeling over dit kerkhof een jaar later, langs vernielde en herstelde grafstenen en nog altijd niet verwijderde boomstronken.

Leonie Toussaint en wethouder René van der Weide wandelen over begraafplaats De Wolfsbergen in Emmen. Voor hen een zwaar beschadigd graf dat niet wordt opgeknapt en zal worden verwijderd. Het graf daarnaast was ook beschadigd en is op kosten van de gemeente voorzien van een compleet nieuwe dekplaat.

Leonie Toussaint en wethouder René van der Weide wandelen over begraafplaats De Wolfsbergen in Emmen. Voor hen een zwaar beschadigd graf dat niet wordt opgeknapt en zal worden verwijderd. Het graf daarnaast was ook beschadigd en is op kosten van de gemeente voorzien van een compleet nieuwe dekplaat. Foto: Jan Anninga

Leonie Toussaint, coördinator begraafplaatsen in de gemeente Emmen, herinnert het zich nog goed. Het telefoontje van een collega die vertelde dat het helemaal mis was op De Wolfsbergen. De storm Eurnice, die met windstoten van boven de honderdzestig kilometer per uur over ons land trok, had ook huis gehouden op de begraafplaats aan de Weerdingerstraat.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's