De beuk erin op het allermooiste laantje in Barger-Compascuum: twaalf oude bomen tussen kerk en kerkhof moeten weg

Als je er op een afstandje naar kijkt, lijken ze nog heel wat: de enorme beuken langs het mooiste laantje van Barger-Compascuum. Maar wie er langsloopt, ziet dat meerdere bomen tussen kerk en kerkhof er slecht aan toe zijn. Negen zijn dood, drie zijn aangetast door zwammen en verrot van binnen.

Het doek valt voor twaalf enorme beuken in het laantje tussen kerk en kerkhof in Barger-Compascuum. Rechts de Sint Theresiaschool, de enige basisschool van het dorp.

Het doek valt voor twaalf enorme beuken in het laantje tussen kerk en kerkhof in Barger-Compascuum. Rechts de Sint Theresiaschool, de enige basisschool van het dorp. Foto: Boudewijn Benting

Hoveniers- en loonbedrijf Wilfred Bruins uit Nieuw-Dordrecht is door de parochie gevraagd deze bomen tegen de vlakte te werken. ,,Het is de hoogste tijd dat twaalf bomen in dit laantje eraf gaan’’, zegt Bennie Sulmann, boomveiligheidsinspecteur van Bruins. ,,Zie je daar verderop een kap van een boom liggen? Die hebben wij er niet uitgehaald, dat heeft de wind gedaan. Je zal zo’n kap bovenop je krijgen als je door dit laantje wandelt. Daar moet je toch niet aan denken?’’

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu