De hekken zijn weg: pumptrack in Assen-Oost is nu echt open

De nieuwe pumptrackbaan in Assen. Foto: Gemeente Assen

Met het weghalen van de hekken staat skaters, fietsers en steppers nu niets meer in de weg om de nieuwe pumptrack in Assen-Oost op te gaan.

De crossbaan van 1100 vierkante meter op Landgoed Valkenstijn lag sinds juni al klaar voor gebruik, maar moest nog in het kader van de veiligheid worden gekeurd en was nog niet officieel open. Volgens de gemeente Assen trokken kinderen zich daar weinig van aan en gingen de baan al op, zodat er tijdelijk hekken om het terrein werden geplaatst.

Twee bewoonsters namen medio 2018 het initiatief onder de vlag van Mijn Buurt Assen om de pumptrack aan te leggen in Assen-Oost, omdat het in de opgeknapte buurt ontbrak aan speelplekken voor de jeugd. Aan de aanleg - die begin dit jaar startte - ging een handtekeningenactie vooraf.

Kosten: bijna 100.000 euro

Niet iedereen was overigens blij met de aanleg van de baan op het landgoed. Tegenstanders van de geasfalteerde crossbaan vonden dat hun bezwaren niet goed zijn meegewogen door de gemeente. Ook hadden zij graag gezien dat de buurt beter en eerder was geïnformeerd over het plan en vreesden zij voor aantasting van het groene en rustige karakter van Valkenstijn.

De Stichting Landgoed Valkenstijn had een aantal voorwaarden voor de aanleg, zoals voldoende groen, geen omheining en geen overkapping, dat de locatie wordt gedraineerd en dat het voetbalveld in stand blijft.

De aanleg kostte Assen 98.000 euro, waaraan de provincie 25.000 euro heeft bijgedragen.

Dit zijn de spelregels

Wie van de baan gebruikmaakt, moet zich wel aan een aantal regels houden. Zo is het alleen toegestaan de baan te betreden op inline skates of rolschaatsen, met de fiets, een step of een skateboard. Een helm is verplicht.

Met een officiële opening wacht de gemeente Assen nog even na 1 september: die vindt plaats op vrijdag 4 september.

Nieuws

Meest gelezen

menu