De horrorlift van Meppel maakt een nieuw slachtoffer: voor de tweede keer in één week staat de lift vast

Foto: Persbureau Meter

En weer is het raak op station Meppel: de lift stond zaterdag weer vast. Het is de tweede keer in één week tijd.

De liften op station Meppel hebben een behoorlijke reputatie op het gebied van storingen. Het komt namelijk regelmatig voor dat een van de liften stil blijft staan. Zaterdag was het wederom raak.

Voor de vastzittende vrouw in de lift was het geen groot probleem: na een kleine vertraging ging de lift uit zichzelf weer verder. Zo kon het ‘slachtoffer’ samen met haar fiets, met enige vertraging en zonder hulp van buitenaf, de lift verlaten. De brandweer heeft de lift gecontroleerd en er is een melding gestuurd naar ProRail.

Gebruik

Het komt regelmatig voor dat een van de liften stil blijft staan. Dit probleem is ook bij ProRail bekend en deze kondigde begin september al aan camera’s te plaatsen bij de liften. De camera’s moeten een afschrikkende werking hebben op vandalisme en een beter beeld geven van de oorzaken van de vele storingen en liftopsluitingen. Een deel van de problemen met de twee liften aan de voor- en achterzijde heeft volgens de woordvoerder van ProRail namelijk te maken met vandalisme.

Daarnaast hebben de problemen volgens de spoorbeheerder vooral te maken met de manier waarop de liften worden gebruikt. „De liften zijn bedoeld voor intensief gebruik en mocht er iets aan de hand zijn met de liften, dan moet je daar actie op ondernemen. Maar dat is niet het beeld”, aldus Aldert Baas, woordvoerder van ProRail, in september.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu