De hulphond voor PTSS-patiënte Robin Knegt (17) uit Emmen komt dichterbij: haar school Terra Emmen doneert 3000 euro

Robin Knegt. Foto: Tineke Oosterhuis

De 17-jarige Robin Knegt uit Emmen is een inzamelingsactie gestart voor een hulphond. Dinsdag ontving zij een donatie van 3000 euro van haar eigen school, Terra Emmen.

Robin heeft PTSS, is autistisch en kampt met zware depressies. Hoewel ze nog jong is heeft ze al veel meegemaakt in haar leven. En door die beperkingen is een normaal leven lastig. De prikkels op school tijdens een pauze bijvoorbeeld – pratende studenten, de drukte in de kantine, knisperende boterhamzakjes, mondkapjes, lachende mensen – maakt dat ze zich moeilijk kan concentreren en dat ze blokkeert.

Hoe kan een hulphond haar helpen?

Een hulphond kan haar leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. Robin is nu afhankelijk van zorgverleners die alleen tijdens kantooruren bereikbaar zijn. Met een hulphond wordt de zelfstandigheid van Robin vergroot, bovendien zorgt de hond voor structuur.

,,Ik zal met ASS moeten leren leven, want er is geen behandeling voor”, vertelt zij. ,,Door de complexe combinatie van mijn psychische problematiek slaan behandelingen minder snel aan. Een hulphond kan mij voor meerdere jaren 24 uur per dag, 7 dagen per week hulp bieden. Hierdoor zou ik bijvoorbeeld weer alleen kunnen reizen naar school, mijn vriendinnen zien en naar de supermarkt gaan.”

Maar hoeveel kost een hulphond?

Een speciaal voor Robin opgeleide hulphond kost 16.000 euro en wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Daarom zette ze zelf een crowdfundingsactie op.

De verkoop van oude meubels, na de verhuizing naar het nieuwe gebouw aan de Huizingsbrinkweg, leverde Terra Emmen 3000 euro op. Nadat de school hoorde van de actie van Robin, besloot de directie dat bedrag aan haar te doneren.

Nieuws

Meest gelezen

menu