De klas uit, het echte werk wacht. Leerlingen uit Coevorden werken bij fabrikant zelf aan stille warmtepomp. 'Hopelijk is onze oplossing straks in elk huis'

Technasium-scholen volgen met belangstelling een landelijk primeur van De Nieuwe Veste in Coevorden. Drie leerlingen zijn namelijk niet op school aan het sleutelen, maar ‘om het echie’ bij een bedrijf zelf: cv-ketelfabrikant Intergas.

Technasium-leerlingen Rick Meijerink, Frederick Boersma en Luuk Vinke (van links naar rechts) onderzoeken de warmtewisselaar.

Technasium-leerlingen Rick Meijerink, Frederick Boersma en Luuk Vinke (van links naar rechts) onderzoeken de warmtewisselaar. Foto: Boudewijn Benting

Het is een wereldwijd probleem waarvoor drie leerlingen (5 vwo) van De Nieuwe Veste in Coevorden de komende maanden een oplossing proberen te vinden: de herrie die warmtepompen maken. Nou ja, overdag valt het lawaai dikwijls mee. Maar vooral ‘s avonds en ‘s nachts is het gezoem van installaties duidelijk te horen. Vooral vlak in de buurt van het slaapkamerraam. En dan nog eens extra als het de warmtepomp van de buren betreft.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's