De koperen zonnewijzer van Hillie Ruben (88) was een cadeau van haar inmiddels overleden man. Nu is-ie gejat. 'Ik ben er echt verdrietig van'

De koperen zonnewijzer van Hillie Ruben (88) uit Gieten is deze week uit haar tuin gestolen. Dat is extra verdrietig omdat het een cadeau was van haar man. Tot overmaat van ramp kon ze alleen maar digitaal aangifte doen bij de politie; iets wat haar niet lukt.

Om de kale sokkel wat op te vullen, heeft Hillie Ruben er maar bloemetjes op gezet.

Om de kale sokkel wat op te vullen, heeft Hillie Ruben er maar bloemetjes op gezet. Foto: DVHN/Wouter Hoving

„Ik haalde eerder deze week ‘s morgens de krant op. En toen was-ie weg. Het is zo kaal. Ik ben er echt verdrietig van”, zegt Ruben, die aan de Markescheiding in Gieten woont. Ze schiet weer vol. Zo’n tien jaar geleden kreeg Ruben de zonnewijzer van haar man. Er stond aanvankelijk een boom op die plek, maar die werd te groot en was onhandig bij het grasmaaien. „Ik wilde graag zo’n zonnewijzer hebben. Toen zei mijn man: ‘Die boom eruit, dan krijg jij je zonnewijzer.”

Haar man overleed in 2015. Het tuinornament heeft daarom extra emotionele waarde. „Zij krijgen er misschien twintig euro voor, voor mij is het vele malen meer waard. Maar ja, ‘t is niet anders.”

De dieven hebben voor hun roof echt hun best moeten doen: het koperen ding was verankerd in de sokkel. Dat hield ze echter niet tegen. Om het kale voetstuk wat op te leuken, heeft Ruben er inmiddels maar paarse bloemetjes op gezet.

Nieuws

menu