De lange schaduw van het verleden vertelt over 'vagebonden' Sinti en Roma. Expositie opent half mei in museum Kamp Westerbork

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt woensdag 17 mei de tentoonstelling De lange schaduw van het verleden geopend.

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt woensdag 17 mei de tentoonstelling De lange schaduw van het verleden geopend. Foto: Archief Kamp Westerbork

In het museum van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt woensdag 17 mei de tentoonstelling De lange schaduw van het verleden geopend. 79 jaar na de deportatie van 245 Sinti en Roma uit Kamp Westerbork, fungeert een collectief van Sinti en Roma onder aanvoering van Lalla Weiss (1961) als gastconservator.

In de tentoonstelling zijn persoonlijke verhalen, bijzondere afbeeldingen, (nieuw te componeren) muziekstukken, gedichten, audiovisuele fragmenten en onder meer historische voorwerpen te zien. ,,Het laat de complexe reis zien die de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in de afgelopen 78 jaar binnen de Sinti en Roma gemeenschap heeft afgelegd”, zegt woordvoerder Tessa Bouwman.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's