De limoncello uit Peize is niet aan te slepen, productie al verdubbeld

De prijswinnende limoncello uit Peize is niet aan te slepen. Makers Melissa Oosten en Titus Meijer krijgen inmiddels bestellingen uit heel Nederland. Wie deze week nog een fles wil bemachtigen bij de slijter, moet snel zijn.

Drunken Monkey uit Peize maakt sinds 2014 limoncello met handgeschilde citroenen.

Drunken Monkey uit Peize maakt sinds 2014 limoncello met handgeschilde citroenen.

De limoncello van Drunken Monkey uit Peize werd vorige week uitgeroepen tot beste ter wereld . En dat is te merken bij de slijterijen in de omgeving.

Schap leeg

Bij de Mitra Marsdijk in Assen was de voorraad, net als bij veel andere verkooppunten, in een paar dagen uitverkocht en is het wachten op de volgende lading. Bij Slijterij Van Erp, met vestigingen in Roden en Groningen, loopt de Peizer citroenlikeur ook goed, zegt Gerard van Erp.

„Mensen zijn er enthousiast over. En terecht, want ik heb zelf ook even geproefd en hij is erg lekker.” Bij navraag werpt Van Erp even een blik op het desbetreffende schap: „Ik zie dat deze nu leeg is, dus de verkoop is goed gegaan. Die loopt trouwens vanaf het begin al prima hoor. Limoncello is de laatste jaren populair geworden. Zo wordt het veel gemixt met prosecco.”

Bij Lodewijk Napoleon in Assen, één van de Noordelijke restaurants die de limoncello schenkt, wordt de likeur ook steeds vaker besteld. „Wij nemen de limoncello uit Peize al vanaf het begin af”, zegt eigenaar Ronald Obbes. „Volgens mij zorgen vakanties in Italië ervoor dat de drank steeds bekender en geliefder wordt.”

Productie verdubbeld

Bang dat ze geen nieuwe voorraden meer kunnen krijgen, hoeven de afnemers van het eerste uur niet te zijn. „De oplopende vraag betekent niet dat we niet meer leveren aan de afnemers die al jaren bij ons kopen”, verzekert Melissa Oosten. Wel krijgen zij en haar partner Titus Meijer bestellingen uit heel Nederland. „Sinds we deze prijzen gewonnen hebben ontploft onze mailbox. Daarom zitten we nu ook weer druk te schillen.”

Drunken Monkey produceerde altijd 300 liter per week, maar dat is nu al verdubbeld. „En als je alles zelf moet schillen, is dat niet niks. Maar misschien lachen we over een jaar wel om deze hoeveelheden, wie weet.” Meijer en Oosten haalden de biologische citroenen altijd zelf op. „Maar door de drukte kwam hier vanmiddag voor het eerst een vrachtwagen voorrijden”, lacht Oosten. „En gelukkig hebben we veel vrienden die zich ambassadeurs van ons noemen en een handje willen helpen. En ondertussen gaan we verder met plannen maken voor de toekomst.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu