De mooiste en slechtste fietspaden van Drenthe

De jury van de verkiezing Mooiste en Slechtste fietspad van Drenthe gaat vrijdag en zaterdag op pad. Wij introduceren de genomineerde fietspaden.

Lezer van (de website van) Dagblad van het Noorden hebben 365 fietspaden voorgedragen. Daaruit zijn de vijf meest genomineerde mooiste en vijf meest genomineerde slechte fietspaden gekozen. Hiernaast staan ze voor uw afgedrukt met de reacties van de lezers.

En nu? testen!

Vijf juryleden gaan vrijdag en zaterdag de tien fietspaden testen. Wielrenster Fleur Nagengast uit Beilen en Rene van Lotringen van de Fietsersbond Assen zijn de deskundigen, daarnaast fietsen twee lezers mee: Annelies Appelhof uit Eexterveen en Johan Oosenbrug uit Emmen. Ook verslaggever Willem Dekker van Dagblad van het Noorden, alias mr. Fiets, rijdt mee.

Aan de hand van een aantal criteria keurt de jury de paden. Zoals onderhoud, veiligheid maar ook beleving. Wat is er behalve fraaie natuur nog meer te zien en te doen langs het fietspad? De juryleden rijden op nieuwe witte fietsen, in elkaar gelast en afgemonteerd door gevangenen in Veenhuizen. Aan deze Las-Tigfietsen leggen de gedetineerden nu de laatste hand.

Wij maakten alvast een rondje

Dagblad van het Noorden is de afgelopen week door de provincie gefietst en heeft de tien genomineerde paden bezocht. We reden over prachtige en hobbelige paden, over asfalt, beton, klinkers en tegels. Wilt u een nog betere indruk krijgen? Kijk op de video's op onze website.

De uitslag van de verkiezing is op vrijdag 9 juni. Gedeputeerde Henk Brink maakt dan het Mooiste en Slechtste fietspad van Drenthe bekend.

Nieuws

Meest gelezen

menu