Echt waar: Maud 'emigreert' naar Drenthe om met Evert samen te zijn | Boer zoekt Vrouw

Het Boer zoekt Vrouw-avontuur zit erop voor deze boeren. Hebben zij de liefde van hun leven gevonden? Foto: Linelle Deunk

Met een aflevering vol kippenvelmomentjes is wederom een seizoen van Boer zoekt Vrouw ten einde gekomen. In de reünie konden we zien hoe het de boeren is vergaan na de citytrip. Zijn Evert en Maud vier maanden later nog bij elkaar? Jazeker! Hand in hand kwamen zij aanlopen, er allebei prachtig en stralend uitziend.

In menig opzicht is dit seizoen een waar sprookje geworden. Jouke en Karlijn en Hans en Annette zijn dolgelukkig met elkaar. Of een ‘geolied machientje’, zoals Hans het liever noemt. Jouke werd nog wel even aan de tand gevoeld over zijn uitspraken aan het begin van het seizoen, zoals dat hij vindt dat dierenartsen stinken. ,,Dat kwam gewoon heel beroerd m’n bek uit”, geeft hij toe. Maar volgens Karlijn is hij heel attent: hij laat soms zelfs lieve briefjes voor haar achter, waarop staat dat hij van haar houdt.

De strubbelingen van Janine en Rob

Janine en Sander hebben een wat hobbeliger pad bewandeld, maar zijn toch samen op de reünie. Hans diagnosticeert Janine in één tel: ,,Jij hebt bindingsangst.” Dat klopt wel ja, vindt zij ook zelf. Vandaar dat zij kort na de citytrip een pauze van maar liefst vijf weken heeft ingelast om erachter te komen of ze Sander zou gaan missen. Gelukkig voor hem is het onverwachte geschied en is ze toch voor hem gaan warmlopen.

Dan is er natuurlijk nog Rob. Het zal niemand verrassen dat Wendy vanavond niet aan zijn zijde stond. Hij was hoteldebotel van haar, maar het was niet wederzijds. Dat terwijl hij zo zijn best heeft gedaan. Yvon Jaspers noemt hem zelfs een uitslover. Hierop toont Rob verrassend veel zelfinzicht. Hij legt uit hoe het komt dat hij zich zo gedraagt, hij heeft namelijk een laag zelfbeeld en wil hiervoor compenseren. Zodoende komt hij sympathieker over dan ooit.

Evert gaat de confrontatie aan met Yvon

Dat de Drentse Evert een stuk mondiger is geworden bleek vorige week tijdens de citytrip al, maar deze aflevering heeft hij nieuw terrein ontgonnen. Hij dient Yvon van repliek over haar vragenvuren: ,,Soms is een antwoord niet zo 1, 2, 3 te vinden. Zou jij wel een antwoord weten op alle vragen die je stelt?” Yvon weet dan zo 1, 2, 3 ook niet wat ze moet zeggen en verschuift snel de aandacht naar Hans.

Maud heeft een nieuwtje: zij gaat ‘emigreren’ naar Drenthe. Zij is als een vis in het water op de boerderij en heeft haar eigen huur al opgezegd. Ook Evert heeft er zin in: ,,Ik vind ’t mooi da’j der bent.”

Nieuws

menu