De Krokettenkoning van Nieuw-Weerdinge opent een tweede vestiging in Emmen. De tientallen soorten zelfgemaakte kroketten zijn populair, maar welke is de lekkerste? 'De boerenmeid! Nee hoor, de asparagus'

Het woord cafetaria verdween enkele jaren geleden van het pand van Rien en Edel Prinsen in Nieuw-Weerdinge. Wie tientallen soorten zelfgemaakte kroketten verkoopt, is tenslotte meer dan een snackbar. Krokettenkunst, dat was volgens het stel de beste typering. De zaken gaan goed. Zo goed, dat het bedrijf een tweede vestiging krijgt in Emmen: Krokettenkunst The Factory. Met zoon Robby aan de knoppen.

Vader en zoon Prinsen in hun te kleine bedrijfspand in Nieuw-Weerdinge.

Vader en zoon Prinsen in hun te kleine bedrijfspand in Nieuw-Weerdinge. Foto: Boudewijn Benting

Er zijn mensen die hem Krokettenkoning noemen. Rien Prinsen (67) uit Nieuw-Weerdinge moet erom glimlachen, maar ziet het ook als een groot compliment. ,,Niet slecht toch, voor iemand die op zijn vijftiende van school ging met alleen een zwem- en een typediploma?’’

Nieuws

Meest gelezen

menu