De schaftkeet van de vrijwilligers van Staatsbosbeheer is bij Grolloo gestolen. Boswachter in zak en as: 'Dit is erg triest'

De schaftkeet is gestolen Eigen foto

De schaftkeet van de vrijwilligers die helpen in de Drentse bossen van het Hart van Drenthe is door onbekenden gestolen. Boswachter Pauline Arends kan er met haar verstand niet bij. ,,Wie doet er nou zoiets?”

Het verblijf van de Staatsbosbeheer-vrijwilligers, op twee wielen, stond maandagavond nog in het bos. Dinsdagochtend, toen enkele vrijwilligers, de keet wilden ophalen om de kachel van de keet te controleren was die weg. ,,Gestolen. Dit is niet zomaar een keet voor ons. Die is al heel veel jaren een trouwe metgezel voor onze vrijwilligers. Ik vind dit wel zo ongelooflijk triest”, reageert een teleurgestelde Arends.

Vol gereedschap

De vrijwilligerskeet lag vol met gereedschap en spullen van de vrijwilligers. ,,Onze vrijwilligers nemen de wagen overal mee naar toe. Ze zijn er erg aan gehecht. Ik vind het ook vooral voor hen heel zuur”, aldus de boswachter die zich afvraagt wat de dieven er mee willen. De schaftkeet is van 1983, maar was wel helemaal opgeknapt. ,,Het is wel een onhandig ding om achter de auto mee te nemen.”

Aangifte

Arends hoopt dat de kar (met kenteken en verlichting) nog ergens in de buurt van de omgeving Grolloo, Schoonloo en Hooghalen staat.

Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan. ,,De keet stond ook middenin het bos. Daar mag je ook helemaal niet komen met de auto. Er zullen wel mensen langs zijn gewandeld die hebben gedacht: dat is handig. Maar ik vind het triest.”

De Staatsbosbeheer-medewerkster hoopt vooral voor haar vrijwilligers dat de dieven wroeging krijgen en de keet terugzetten. Dat is volgens haar belangrijker dan een eventuele straf. ,,Mochten mensen de groene keet ergens zien staan of daar informatie over hebben, laat ze ons dan bellen. Of de politie natuurlijk.”

Nieuws

Meest gelezen

menu