Deel Oekraïense vluchtelingen van Fletcher Hotel naar voormalige dierenartsenpraktijk in Roden

Het Fletcher Hotel-Restaurant Langewold.

Het Fletcher Hotel-Restaurant Langewold. Bron: Google Streetview|2017

Ongeveer vijftig Oekraïense vluchtelingen verhuizen binnenkort van het Fletcher hotel naar de voormalige dierenartsenpraktijk van Hopmans aan de Groene Zoom in Roden.

In het Fletcher hotel aan de Ceintuurbaan Noord verblijven al sinds vorig jaar 130 vluchtelingen. De reden voor de ingebruikname van een nieuwe opvanglocatie is tweeledig, legt verantwoordelijk wethouder Alex Wekema uit. „Ten eerste is Fletcher een dure opvanglocatie. Daarnaast is ruim een jaar in een hotel verblijven minder leuk dan het lijkt.” De groep vluchtelingen verhuist na de zomer naar de Groene Zoom.

Bewonersbijeenkomst


Voor spelende kinderen is bijvoorbeeld op de nieuwe locatie meer ruimte. Ook kunnen de vluchtelingen er zelf koken. Om het pand in orde te maken zijn nog wel wat aanpassingen nodig, zo worden op korte termijn twee keukenblokken geïnstalleerd. De buurt is geïnformeerd over de plannen, op 31 mei is er ook een bewonersbijeenkomst.

Contract tot en met oktober

Wat er met de overige vluchtelingen gebeurt is op dit moment nog niet duidelijk, zegt Wekema. De gemeente Noordenveld heeft nog tot en met oktober een contract met het Fletcher hotel. Wekema: „Die tijd hebben we ook wel nodig. Het is moeilijk om locaties te vinden en we moeten ze vaak ook nog geschikt maken.”

Ook in groepsaccommodatie De Hullen in Roden verblijft een groep vluchtelingen. Het contract loopt daar tot 1 april 2024.