Deel van verzameling van Meppeler Jelle Tadema opgenomen in Rolling Stones-tentoonstelling: 'Ik ben er trots op. Ook al is het maar klein'

In het Groninger Museum is donderdag de tentoonstelling ‘Unzipped’ geopend. Een internationale tentoonstelling over The Rolling Stones, mét een Meppeler tintje. Jelle Tadema mocht eraan meewerken. Hij liet een klein deel van zijn verzameling over de Britse band zien.

Jelle Tadema bij de foto die hij ooit maakte van Keith Richards.

Jelle Tadema bij de foto die hij ooit maakte van Keith Richards. Foto: Wim Goedhart

Wat vindt u van de expositie? Heeft u ervan genoten?

„Het was fantastisch. Ik heb heel erg genoten van wat er te zien was. Je denkt bij The Stones alleen aan muziek, maar het gaat om veel meer, bijvoorbeeld de kostuums. Het is ruim opgezet en er is tijd genoeg om rustig rond te kijken. De tentoonstelling is ook zeker geschikt om een tweede keer te bekijken, dat ga ik ook nog wel doen.”

Wat vindt u het mooiste onderdeel?

„Als fan vind je natuurlijk heel veel mooi, maar de finale maakte toch de meeste indruk. Aan het eind kom je in een aparte zaal waarin de nummers Paint it black en Out of control te horen zijn, opgenomen in Cuba. Op zo’n groot scherm en met speciaal geluid lijkt het alsof je zelf op het podium staat. Bijna nog mooier dan tijdens het concert zelf.”

Wat is er vanuit uw eigen verzameling te zien in het Groninger Museum?

„Mijn oude transistorradio waarmee ik stiekem onder de dekens naar The Stones luisterde op Radio Luxemburg, een oranje pick-up van Philips uit 1967 waarop ik als 14-jarige mijn eerste plaatjes draaide, de eerste single in Nederland, Come on , en de single van zeezender Veronica van Sympathy for the devil . Het is een kleine vitrine, maar voor mij heel bijzonder. De vitrine staat bij de receptie.”

Heeft u al reacties gekregen op deze bijdrage?

„Zeker. Het is leuk dat ik in de gelegenheid ben gesteld wat te mogen laten zien en die reactie krijg ik ook van mensen. Ik ben er trots op. Ook al is het maar klein, het is niet minder waard.”

Is het tentoonstellingsavontuur hiermee afgerond?

„Nee, dinsdagmiddag ben ik met hele auto vol naar Groningen gereden om een deel van de expositie in de kelder van de Noorderlicht studio aan het Aa Kerkhof in Groningen. Daar kan ik veel meer laten zien. Ik heb veertig t-shirts mee en nog posters. Vanaf zaterdag is deze tentoonstelling met mijn verzamelaarscollectie daar te zien.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu