Derde plofkraak in Twist in korte tijd

FOTO ARCHIEF DVHN ANP

Opnieuw is een plofkraak gepleegd in Twist, net over de grens bij Coevorden.

Opnieuw is een plofkraak gepleegd in Twist, net over de grens bij Coevorden.

Het was in de nacht van woensdag op donderdag de derde keer in ruim twee maanden tijd raak. Criminelen hadden het wederom op een geldautomaat van een bank in Twist voorzien. Twee keer was het raak bij een filiaal van de Volksbank, één keer bij een kantoor van de Sparkasse.

Grote schade
Ook in dit geval gingen de daders er in een Audi A4 Combi vandoor, richting de Nederlandse grens. De plofkraak vond 's nachts tegen drie uur plaats en ging met veel lawaai gepaard. Ook deze keer werd gas in de automaat tot ontploffing gebracht. Het bankgebouw liep grote schade op. Omwonenden zagen twee in zwart geklede mannen wegrennen. Sinds de zomer van 2015 is het al de zeventiende plofkraak in de grensregio. Dit jaar zijn er alweer vijf plofkraken uitgevoerd, waarvan twee zijn mislukt.

De Duitse politie heeft een speciaal opsporingsteam samengesteld. Daarbij wordt samengewerkt met de Nederlandse politie.

De politie gaat ervan uit dat een aantal bendes uit Nederland actief is in de grensstreek. Criminelen hebben het op de Duitse banken voorzien, omdat deze hun geldautomaten minder beveiligd hebben.

Nieuws

Meest gelezen

menu