Derde verdachte (19) aangehouden voor steekpartij in Emmen, waarbij Marit uit Groningen om het leven kwam

Bloemen voor het pand van jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen Foto: Persbureau Drenthe

De politie heeft zaterdag een derde verdachte aangehouden voor de steekpartij bij jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen. Het gaat om een 19-jarige man, meldt de politie.

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de steekpartij, waarbij vorige week zaterdag een medewerkster van de instelling om het leven kwam. Eerder werden twee verdachten van 16 en 19 jaar oud opgepakt.

De steekpartij vond plaats in het pand van Yorneo aan de Stationsstraat in Emmen. Het slachtoffer, de 26-jarige Marit uit Groningen, overleed ter plekke.

Reactie Yorneo

Yorneo heeft vrijdag online gereageerd op het incident in Emmen:

‘Door een verschrikkelijk incident op één van onze open verblijfslocaties is een collega van ons om het leven gekomen. Een heftige en trieste gebeurtenis die ons ten diepste raakt. Dit is een inktzwart moment voor haar nabestaanden, naasten en ons als organisatie. Onze eerste gedachten gaan uit naar iedereen die haar lief had: haar nabestaanden, familie, vrienden en directe collega’s en jongeren. Voor hen vragen we ruimte en begrip om dit een plek te kunnen geven.

We bedanken iedereen die hierin steun betuigt; dat wordt enorm gewaardeerd. ‘