Deze kapper in Borger begon maandag om 00.02 met knippen. 'Het mag weer'

,,Het mag weer” jubelt Alex Eding. In maart moest hij zijn zaak in Borger sluiten vanwege de coronaregels, maar op maandag 11 mei mag hij weer open. En dat doet hij dan ook. ‘s Nachts, om twee minuten over 12 zet hij zijn schaar in het haar van Miente Ettema uit Borger. ,,Dit is een bevrijding.”

Natuurlijk is het een grap, beaamt Eding, maar er zit ook een serieuze kant aan. Het geld begon op te raken. ,,Ik had een paar weken geleden een gesprek met mijn personeel. Ik zei: dit moet niet te lang duren anders weet ik het niet meer.”

Veiligheidsmaatregelen

Klanten die naar binnen willen moeten een mondkapje dragen en hun handen ontsmetten. Voor ze geknipt worden moet hun haar gewassen worden. Dit doen collega’s van Eding, zij dragen een gezichtsmasker en handschoenen.

Ondertussen laat Miente Ettema het over zich heen komen. ,,Normaal gesproken kom ik elke drie weken, nu ben ik al 9 weken niet geweest dus het werd wel weer eens tijd.” Bang om besmet te worden door zijn lievelingskapper is hij niet. ,,Ik werk in een bouwmarkt en daar zien we 300 tot 400 klanten per dag dus de kans is groter dat ik het daar krijg.”

Nieuws

Meest gelezen

menu