Een boomkikker die je moet aanslingeren? Publiek vergaapt zich in Coevorden aan de enige rijdende Opel 4/12 PS in Nederland. 'Deze auto uit 1925 is uniek'

Het centrum van Coevorden stond zaterdag vol oldtimers. De 250 oudjes trokken een hoop bekijks. Een van de oudste blikvangers was de ‘boomkikker’ van Rudy Hanenberg uit Erica, de enige nog rijdende Opel 4/12 PS in heel Nederland.

De groene Opel-oldtimer, bijna 100 jaar oud, van Rudy Hanenberg (rechtsachter met rode bril). Rechtsvoor bezoeker Jan-Hendrik Oving.

De groene Opel-oldtimer, bijna 100 jaar oud, van Rudy Hanenberg (rechtsachter met rode bril). Rechtsvoor bezoeker Jan-Hendrik Oving. Foto: Jan Anninga

Ga er maar aan staan. In de auto van Rudy Hanenberg (63) uit Erica rij je niet zo even weg. ,,Wil je zien hoe ik hem start?’’ Hij wacht het antwoord niet af. Loopt naar de voorkant, klapt een halve motorkap open en friemelt er wat onder. ,,Ik moet even vlotteren tot de carburateur vol is’’, legt hij uit. Dan loopt hij naar de slinger aan de neus van de auto en geeft er een ferme draai aan. Het bijna 100 jaar oude ding loopt.

Nieuws

menu