Hoe Assen ook op zaterdag ging voetballen

In de serie ‘Deze week in...’ blikken we terug op historische gebeurtenissen of belangrijke nieuwsberichten in Drenthe. Deze keer: de oprichting van de christelijke voetbalvereniging ACV in Assen.

Het eerste elftal van ACV in 1940. Achter van links naar rechts: J. Klok, A. Leiseboer, E. van Faassen, Van Dijk, P. Gordijn. Voor van links naar rechts: L. Haaksma, M. Westra, P. Nauta, R. Faber, A. Jansen, F. Thijs.

Het eerste elftal van ACV in 1940. Achter van links naar rechts: J. Klok, A. Leiseboer, E. van Faassen, Van Dijk, P. Gordijn. Voor van links naar rechts: L. Haaksma, M. Westra, P. Nauta, R. Faber, A. Jansen, F. Thijs. Foto Archief ACV

Gerben R. Wielenga stond een beetje van zijn eigen succes te kijken. Hij richtte op 8 april 1939 een christelijke voetbalvereniging op met de naam ‘De Zwaluwen’. Meteen waren er 82 leden, onder anderen jongeren van de knapenverenigingen van de gereformeerde en christelijk gereformeerde kerk, en het hervormd jongeren verbond, zo schrijft Roelof Hoekman in een artikel in het Asser Historisch Tijdschrift.

Verwarring

Nieuws

menu