Deze week nog geen witte rook over heropening kapper. Outbreak Management Team wacht met advies

. ANP

Het kabinet zal deze week nog geen knoop doorhakken over de vraag of de contactberoepen, zoals kappers en nagelstylisten, de deuren eerder dan 20 mei mogen openen.

Woensdag vindt er wel een ministerieel crisisberaad plaats, maar volgens Haagse ingewijden zullen daar geen grote besluiten vallen. Pas volgende week, op 6 mei, komen de zogeheten contactberoepen aan de orde. 

Als er witte rook komt, kunnen kappers naar verwachting ergens rond de opening van de scholen weer aan de slag. Het gebruik van mondkapjes zal waarschijnlijk een van de voorwaarden zijn om de zaak weer te mogen openen.

Ook wordt gedacht aan bescherming tegen corona via het gebruik van handschoenen, het steriliseren van scharen en mesjes en meer afstand tussen de stoelen. Een schotje tussen klanten kan eveneens helpen.  

Horeca

De Tweede Kamer zette het kabinet vorige week al onder druk om te bekijken of de kappers en nagelstylisten eerder dan 20 mei hun werk weer kunnen hervatten. De experts van het Outbreak Management Team  geven daar nog een oordeel over.

Er is op dit moment volgens de ingewijden geen sprake van dat de horeca ook eerder van start zal kunnen. Dat kan pas als het virus langere tijd aan kracht heeft ingeboet. 

Nieuws

Meest gelezen

menu