Di-rect en Moke op Bevrijdingsfestival Assen

Spike van Di-rect op archiefbeeld. FOTO WIKIMEDIA

Di-rect en Moke treden volgende maand op tijdens het Bevrijdingsfestival in Assen. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

Ook zijn er optredens van onder meer Mooi Wark, Dudettes, Gregor Salto en U2 Experience. Eerder werd al bekend dat de band Kovacs het festival opent . The Antidote, dance van een drie-koppige dj-act, sluit het muziekfeest af.

Het Bevrijdingsfestival in Assen is op 5 mei in het Paviljoen aan de Baggelhuizerplas. ,,Dit wordt het beste Bevrijdingsfestival ever'', aldus voorzitter Hans Haerkens van de Stichting Bevrijdingsfestival.

Mooiste festival van Nederland

Met Di-rect en Moke in de line-up onderstreept het Bevrijdingsfestival Drenthe zijn ambities om uit te groeien tot het mooiste festival in Nederland. ,,We zitten al in de top 4, als het geen top 3 is. We hebben hier zand, water en natuur en ook qua logistiek is de locatie perfect’’, zei Haerkens.

De organisatie gaat uit van 35.000 tot 40.000 bezoekers. Die krijgen ook een uitgebreid randprogramma waarbij het water bij de Baggelhuizerplas voor het eerst nadrukkelijk wordt betrokken. In de plas worden 20 fonteinen geplaatst die op de tonen van de muziek 15 meter hoog spuiten. Hierbij worden lichtbeelden vertoond.

Afgelastingen door noodweer

Vorig jaar viel het festival letterlijk en figuurlijk in het water. Door noodweer moest het muziekfeest deels worden afgelast. Later kon een deel van de optredens alsnog door gaan, maar het publiek stond tot over de enkels in de modder. Het verzoek van de organisatie om drainage aan te brengen is nog niet gehonoreerd door de gemeente Assen. ,,Dat is vervelend want het veld moet er goed bij liggen en we weten dat het in ons klimaat vaak regent. Maar het verzoek ligt bij de gemeente’’, vertelt Haerkens.

Het festival werkt met een begroting van ruim 180.000 euro. De provincie Drenthe, gemeente Assen en het Comité 4 en 5 mei dragen 110.000 euro bij. Het aantal sponsors groeit. Ook in natura, zegt Haerkens. Zo verzorgt Drenthe Tours door de hele provincie voor pendeldiensten van en naar het festival.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu