Diefstal met geweld bij Jumbo aan de Weerdingerstraat in Emmen: vechtpartijtje nadat klant winkeldief overmeesterde

Een klant van de Jumbo aan de Weerdingestraat in Emmen heeft onlangs met veel moeite een winkeldief overmeesterd. De verdachte, een 23-jarige Groninger, is woensdag door de politierechter in Assen veroordeeld voor diefstal met geweld.

Groninger krijgt 10 weken cel voor diefstal met geweld bij de Jumbo in Emmen.

Groninger krijgt 10 weken cel voor diefstal met geweld bij de Jumbo in Emmen. ANP

De man uit Groningen zei tegen een medewerkster van de supermarkt dat hij een pakje sigaretten wilde kopen. Dat gebeurde 14 augustus rond vier uur in de middag. Toen de man het pakje kreeg, ging hij er vandoor zonder af te rekenen. Een klant zag het volgens de rechter gebeuren en ging achter de man aan.

Camerabeelden

Op de parkeerplaats bij de winkel probeerde hij de dief tegen te houden. Er ontstond een vechtpartijtje. De Groninger zou de klant hard tegen een auto hebben geduwd. De eigenaar van het voertuig hoorde een knal. Hij is uitgestapt en heeft de verdachte samen met de klant de winkel ingebracht. De Groninger is opgepakt door de politie. Volgens de rechter is op camerabeelden te zien dat hij de sigaretten pakt. ,,Het pakje zat in zijn rugtas.”

Tien weken cel

De verdachte weigerde om een verklaring af te leggen en was ook niet bij de zitting. De reclassering schrijft in een rapport dat hij psychische problemen heeft en eigenlijk gedwongen opgenomen moet worden. Voor de diefstal in Emmen is de man conform de eis van de officier van justitie veroordeeld tot tien weken cel. In oktober moet hij voor andere strafbare feiten voor de rechtbank verschijnen. De eventuele gedwongen opname van de Groninger komt dan aan de orde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu