Dierenbeschermers vrezen voor veiligheid op Zuidlaardermarkt

Paarden op de Zuidlaardermarkt

Dierenbeschermingsorganisatie Eyes on Animals gaat ook dit jaar naar de Zuidlaardermarkt om te controleren of de paarden er goed worden behandeld.

,,Maar we vinden wel dat de politie en de gemeente Tynaarlo meer moet doen om ons te beschermen’’, zegt woordvoerster Ingrid Ramaan. Ze reageert op het bericht dat de Dierenbescherming niet meer naar paardenmarkten gaat, omdat de bedreigingen van paardenhandelaren te ernstig zouden zijn.

Bedreiging

Eyes on Animals controleerde nam vorig jaar ook poolshoogte bij de aanvoer van paarden op de Zuidlaardermarkt. Het leidde tot een incident met paardenhandelaren. ,,Ik heb nog maanden gekampt met de naweeën van de manier waarop een van de handelaren mij bedreigde’’, zegt Ramaan. Volgens haar is er niets met de aangifte gedaan, hoewel het incident is gefilmd.

Ramaan wijst er op dat op de paardenmarkt in Hedel de politie en gemeentelijke Bijzondere Opsporingsambtenaren veel meer doen om de veiligheid te waarborgen. ,,Daar doen zich ook wel eens incidenten voor, maar daar worden we goed beschermd.’’

Camera's

Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo heeft al maatregelen genomen om het dierenwelzijn op de paardenmarkt te verbeteren. De paardenmarkt is verplaatst naar de Brink voor de synagoge. Het terrein wordt beter afgeschermd en ligt verder vanaf de kermis.

Ook plaatst de gemeente camera’s om te controleren of er geen incidenten zijn. ,,Verder willen we juist graag dat dierenbeschermers blijven komen’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Berend Kupers. ,,Het is wel zaak dat zij zich tevoren even melden. We willen voorkomen dat iedereen het terrein op loopt. We vinden het heel belangrijk dat zij controleren of het dierenwelzijn zo goed mogelijk gewaarborgd is.’’

Nieuws

menu