Dierenpark Wildlands in Emmen maakt gebruik van coronasteun vanuit Rijk

De entree van Wildlands en het Atlas Theater

Wildlands in Emmen gaat gebruik maken van de coronasteun voor dierenparken vanuit het Rijk. Dat bevestigt een woordvoerder woensdagochtend.

„We zijn bezig de aanvraag in te dienen”, zegt Hanneke Wijshake van Wildlands. Hoeveel geld de dierentuin uit Emmen ontvangt is nog niet bekend. „De hoogte van het bedrag is nog onduidelijk. Momenteel vindt er overleg plaats tussen het Rijk en de Nederlandse Verenigingen van Dierentuin, waar Wildlands ook bij aangesloten is. Later wordt bekend hoeveel we vanuit het fonds krijgen.”

De subsidieregeling is bedoeld voor kosten die dierentuinen maken voor bijvoorbeeld de verzorging van dieren en voor noodzakelijk onderhoud aan verblijven.

Transitieplan

Om aanspraak te kunnen maken op de coronasteun moeten de dierentuinen een zogeheten transitieplan indienen. Het plan moet ertoe leiden dat dierentuinen in de toekomst beter in staat zijn om schommelingen in het aantal bezoekers op te vangen. Ook moeten zij ingaan op zaken als dierenwelzijn, educatie en conservatie. Wijshake laat weten dat Wildlands ook bezig is met het opstellen van een transitieplan.

In totaal wordt er 39 miljoen euro voor de dierentuinen vrijgemaakt. Mogelijk wordt dit nog meer, omdat het kabinet onderzoekt of dit bedrag toereikend is. In december is al een aanvullende 17 miljoen euro gereserveerd om eventuele nieuwe problemen te ondervangen.

Nieuws

Meest gelezen

menu