Op welke dag rolt de bal straks op sportpark De Koel in Zwartemeer? Leden van Zwartemeerse Boys staan voor dilemma

Zwartemeerse Boys in het groenwit tegen Twedo uit Nieuw-Amsterdam in september 2002. Of de eerste en tweede selectie van de club uit het grensdorp op zondag blijven spelen, bepalen binnenkort de leden.

Zwartemeerse Boys in het groenwit tegen Twedo uit Nieuw-Amsterdam in september 2002. Of de eerste en tweede selectie van de club uit het grensdorp op zondag blijven spelen, bepalen binnenkort de leden. Foto: Jan Anninga

Zaterdagvoetbal is in opmars. Moet Zwartemeerse Boys ook de overstap maken van zondag- naar zaterdagvoetbal of toch maar niet? De bal ligt bij de circa 260 leden van de club die zich daar eind deze maand over uit mogen spreken.

Zwartemeerse Boys speelt traditiegetouw zijn wedstrijden op zondag. Net als bij veel andere voetbalclubs die op zondag spelen, vragen ook bij Zwartemeerse Boys zich steeds meer mensen af of hun club niet de switch moet maken naar zaterdag. Voetbal op deze dag wordt steeds populairder. Zondag is steeds meer een dag van het gezin geworden en veel jonge voetballers spelen graag op zaterdag omdat zij de avond daarna lekker op stap kunnen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's