Dit is Martijn Biemans uit Coevorden, de nieuwe chef muziek van Qmusic. Hij bepaalt welke liedjes jij te horen krijgt. 'Muziek samenstellen is wiskunde met gevoel'

Van Radio Loco via Simone FM naar Kink FM, Radio 538 en Qmusic: in de afgelopen twintig jaar timmerde Martijn Biemans bij de commerciële radio flink aan de weg. Sinds vorige maand is de geboren en getogen Coevordenaar Music Director van Qmusic. Als ‘chef muziek’ is hij eindverantwoordelijk voor welke liedjes miljoenen luisteraars van de best beluisterde radiozender van Nederland dagelijks te horen krijgen.

Martijn Biemans, de nieuwe 'chef muziek' bij Qmusic.

Martijn Biemans, de nieuwe 'chef muziek' bij Qmusic. Foto: Ben Verveld/Qmusic

Vijf jaar geleden stapte Biemans (35) over van Radio 538 naar Qmusic, waar hij sindsdien werkzaam was als programmamaker en muzieksamensteller. Dit jaar was hij toe aan een nieuwe stap. ,,Ik vertelde over mijn ambities en dat zag de zenderbaas ook wel zitten. Samen met het muziekteam en de dj’s bepaal ik nu wat er de hele week qua muziek in alle programma’s te horen is, van Het Foute Uur tot Qmusic Non Stop, inclusief de themakanalen. Ook heb ik contact met labels en artiesten met wie we acties doen, zoals onlangs met rapper Antoon. Ik zorg dan dat die actie goed te horen is en opvalt in onze programmering. En iedere dinsdag ontvang ik vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, de zogenoemde pluggers , als ze met hun nieuwe platen langskomen en vertellen wat er verder in aantocht is.”

Onderbuikgevoel

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's