Dit is er te doen bij Mensinge Roden tijdens de Open Monumentendagen

Foto: Picasa Foto: Picasa

Museum Havezate Mensinge in Roden doet mee aan de Open Monumentendagen op 12 en 13 september met een aantal gratis buitenactiviteiten.

Bezoekers kunnen voor het eerst de wandelroute ‘In het spoor van Coenraad’ lopen. De tocht gaat door het Menzingebos en voert langs plekken die één van de vroegere bewoners van de havezate, Coenraad Kymmell tussen 1895 en 1924 op vele schilderijen en tekeningen heeft vastgelegd. In totaal maakte hij meer dan honderd schilderijen, waarin de lokale natuur een grote rol speelt.

Langs de wandelroute van ongeveer zeven kilometer zijn door Staatsbosbeheer informatiepanelen bevestigd met daarop een afbeelding en uitleg. Ook zijn lege schilderijlijsten geplaatst zodat bezoekers zelf een foto kunnen maken van de plek die Coenraad heeft geschilderd. De routebeschrijving is gratis verkrijgbaar op Mensinge.

Schilderij voor Open Monumentendagen

In het weekend van de Open Monumentendagen zijn rondom de havezate vier kunstschilders aanwezig. De vier deelnemende kunstenaars zijn: Tjitske Bathoorn, Piet van Houten, David Hut en Roel Brink. Samen creëren zij een groot schilderwerk van de havezate. Wanneer het kunstwerk klaar is, wordt deze tentoongesteld in Mensinge.

De buitenactiviteiten vinden op 12 en 13 september plaats tussen 13.00 en 16.30 uur.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu