Dit is het nieuwe zakencollege van Hoogeveen (met onder andere FC Emmen-directeur Jan Zwiers)

Janita Tabak, burgemeester Karel Loohuis, Werner ten Kate, Derk Reneman en Jan Zwiers - Foto: Gemeente Hoogeveen

Het zakencollege dat samen met burgemeester Karel Loohuis de gemeente Hoogeveen gaat besturen is bekend. Janita Tabak, Werner ten Kate, Derk Reneman en Jan Zwiers zijn de nieuwe wethouders van de gemeente.

De vier nieuwe wethouders zijn voorgesteld door de selectiecommissie, die bestaat uit de fractievoorzitters van de gemeenteraad. In de gemeente Hoogeveen moest een nieuw college van burgemeester en wethouders gevormd worden, nadat de coalitie van Gemeentebelangen, CDA en ChristenUnie uit elkaar was gevallen.

Ten Kate gaat de portefeuille Jeugd, Onderwijs en Sport beheren, Reneman krijgt de portefeuille Financiën, Verkeer en Vervoer, Janita Tabak beheert Zorg, Cultuur en Organisatieontwikkeling en Jan Zwiers behartigt de portefeuille Participatie, Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie.

Meer dan 80 aanmeldingen

In totaal reageerden 82 sollicitanten op de functie van wethouder. Onder hen bevonden zich 18 vrouwen, terwijl 19 sollicitanten in Drenthe wonen.

Hetty Pullen, voorzitter van de selectiecommissie, meldt tevreden te zijn met de nieuwe wethouders. ‘Het aanbod van kandidaten was groot en we hadden echt wat te kiezen. Er was veel belangstelling voor de functie van wethouder in het nieuwe zakencollege van Hoogeveen. Alle beoogde wethouders hebben deze functie eerder uitgeoefend en ze brengen samen veel ervaring mee waar Hoogeveen goed gebruik van kan maken.’

Het nieuwe zakencollege moet in anderhalve maand tot een sluitende meerjarenbegroting komen. De gemeente Hoogeveen kampt met grote financiële problemen en het tekort bedraagt miljoenen.

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu