'Dit project verdwijnt niet in de prullenbak'. Studenten Alfa-college Hoogeveen gaan naar Ghana om eigen Coconwoningen te bouwen

Het team van het Alfa-college in Hoogeveen.

Niet winnen en toch een grote prijs in de wacht slepen. Dat deed het studententeam van het Alfa-college in Hoogeveen tijdens de finale van de bouwkundige ontwerpchallenge SmartCirculair woensdag. Hun project ‘Coconwoning Ghana’ is zo indrukwekkend dat ze het van de opdrachtgevers mogen uitvoeren.

Op het ROC Midden-Nederland in Amersfoort kwamen 15 teams vanuit heel Nederland bijeen voor de finale van deze nationale ontwerpwedstrijd tussen mbo-studententeams. De opdracht: maak het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende en circulaire ontwerp.

Coconwoning in Ghana

De woningen bestaan ieder uit elf zogenoemde sandwichpanelen die gemaakt zijn van herbruikbaar staal. Een soort Ikea bouwpakket dus. Bovenin de woningen is gaas geplaatst, zodat de woning goed gelucht wordt omdat het in Ghana warm is. In een zeecontainer passen 3 à 4 woningen. Hoeveel woningen er door het Alfa-college in Ghana gebouwd worden, is nog niet bekend.

Nieuws

menu