Dit vindt u de vijf mooiste fietspaden van Drenthe

Dagblad van het Noorden is de afgelopen tijd met de hulp van lezers op zoek gegaan naar het mooiste en slechtste fietspad van Drenthe. U heeft heel wat fietspaden genomineerd. Dit zijn in willekeurige volgorde de vijf paden die de meeste nominaties in de wacht sleepten voor de titel 'Mooiste fietspad van Drenthe'.

Een jury van deskundigen onder leiding van verslaggever Willem Dekker test de geselecteerde fietsenpaden om tot één winnaar te komen. De testdagen zijn vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei.

Commissaris Cramerpad

Reacties: ,,Pas op dat je geen schapen voor de fiets krijgt. Ze lopen los op dit stuk Dwingelderveld. Het fietspad slingert door het mooiste nationale park van Drenthe. Afwisseling van bos en heide over een langgerekt fietspad. Goede horeca bij Spier waar ook voor kinderen wat te doen is. Er zijn idyllische vennetjes met waterlelies en een vogelkijkhut. Het pad is goed onderhouden.”

Madijk in Tynaarlo/Eelderwolde

Reacties: ,,Op de Madijk fiets je bij opkomende zon de stad Groningen tegemoet, met mooie natuur en op een glad breed betonpad zonder obstakels. Naast de nieuwe woonwijk Ter Borch en het prachtige natuurreservaat De Onlanden. Hier ervaar je de stilte en het midden-in-de-natuurgevoel dichtbij de stad. Het oude beekdallandschap van het Eelderdiep is het mooiste stukje van Drenthe.”

Radiotelescoop - schaapskooi Dwingelderveld

Reacties: ,,Het is steeds weer een verademing hier te fietsen. Geweldige natuur zoals water, bos en hei. Er zijn veel vogels te zien en te horen. Dus veel afwisseling. Ik kom hier meerdere keren in het jaar. Je fietst over een sintelpad prachtig over de heide en hebt een mooi uitzicht over het Nationaal Park Dwingelderveld. Vrijheid en ver zicht over het prachtige groen.”

Gasteren - Schipborg

Reacties: ,,Prachtig gelegen rustiek stukje Drenthe met afwisseling van het landschap: bos, heide van de Gasterense Duinen en het water van de Drentsche Aa. Let op het smalle bruggetje bij het bos. Het asfalt is in goede staat en breed genoeg. Landschappelijk het mooist. Je geniet zo, dat je het fietspad zelf neemt zoals het is. Er zijn kwalitatief betere fietspaden (betonpaden), maar die zijn minder belangrijk voor het genot van het landschap.”

IJstijdpad Koning Willem-Alexanderkanaal

Reacties: ,,Mooi vlak betonpad, goede breedte. Door mooie natuur langs het water. Hier ontmoeten recreatie en natuur elkaar bij mooie rustplaatsen die door mens en natuur zijn gemaakt. Een stuk geschiedenis over zwerfkeien en Nederlandse innovatie de geweldige dubbele sluis in de veenvaart. Leuke vergezichten. Theehuis Groene Trambrug is een heerlijke plek om koffie of versnapering te nuttigen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu