Dit vindt u de vijf slechtste fietspaden van Drenthe

Dagblad van het Noorden is de afgelopen tijd met de hulp van lezers op zoek gegaan naar het mooiste en slechtste fietspad van Drenthe. U heeft heel wat fietspaden genomineerd. Dit zijn in willekeurige volgorde de vijf paden die de meeste nominaties in de wacht sleepten voor de titel 'Slechtste fietspad van Drenthe'.

Een jury van deskundigen onder leiding van verslaggever Willem Dekker test de geselecteerde fietsenpaden om tot één winnaar te komen. De testdagen zijn vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei.

Hunnebedstraat Tynaarlo

Reacties: ,,Bij een controlebeurt van mijn fiets (twee jaar oud), bleek dat alle spaken los zaten en weer aangedraaid moesten worden. De fietsenmaker had dit nog nooit meegemaakt. Het fietspad van klinkers verzakt op veel plaatsen, vooral bij het bruggetje over het Zeegserloopje. Putdeksels en betonranden van rioolputten steken boven wegdek uit en boomwortels vernielen het pad. Veel racefietsers gaan over de naastgelegen weg.”

Hoofdweg Eelde

Reacties: ,,De vullingen schieten spontaan uit je kiezen op dit pad. Gehobbel en bobbel over stoeptegels. Schande gemeente Tynaarlo en voor de fietsforens. Het fietspad is ook parkeerplaats, zodat fietsers over de rijbaan moeten of bij regen door plassen. Is in 28 jaar slechts één keer bijgewerkt. De Hoofdweg is soms voorrangsweg, soms niet. Het pad ligt deels onder een hellingshoek, waardoor je met gladheid onderuit kunt gaan.

Houtweg Emmen

Reacties: ,, Je stuitert bijna van de fiets door alle kuilen en hobbels. Als je over dit pad fietst word je constant gelanceerd. Er is over verzakte tegels geasfalteerd. Daardoor ligt het asfalt los. Tussen het asfalt liggen rijen tegels die verzakken en los liggen. Grote stukken asfalt zijn weg, waardoor er grote gaten zijn ontstaan. Erg gevaarlijk. Dit fietspad is ons al jaren een doorn in het oog en er wordt niets aan gedaan.”

Vaart NZ Nieuw Amsterdam - Erica

Reacties: ,,Je moet kunnen sturen als Max Verstappen om alle gaten te ontwijken. Het onderhoud is er slecht met veel kuilen, verzakkingen en hobbels tot gevolg. Ook staan de aparte gevormde klinkers van dit pad omhoog en sommige putdeksels steken boven het wegdek uit. Vele keren de banden op dit fietspad lek gereden. Het is al jaren een grote ergernis. En dan poepen kraaien nog vanuit de nesten in de bomen op het fietspad.”

Weerdingerstraat Emmen

Reacties: ,,Je kunt wel over de kop slaan. De kleine tegels liggen schots en scheef. Stuiterend door gaten en over bulten gaan alle fietsen kapot. Zeker met een zware tas vol schoolboeken of boodschappen. Je hoeft niet in de achtbaan om je nierstenen kwijt te raken. Er zitten brede gaten tussen de tegels, gevaarlijk! Voor toerfietsen is het wegdek te hobbelig door boomwortels. Niet fijn met een e-bike. Verlichting ontbreekt, geeft een onveilig gevoel."

Nieuws

Meest gelezen

menu