Dit zijn de drie Drentse acts die meedoen aan Hit The North 2020

Isa Zwart. Archieffoto Boudewijn Benting

De band Moonradio, singer-songwriter Isa Zwart en band uit Emmen en Same Old (uit Assen en Eelde) doen het komende jaar mee aan het noordelijke coachingstraject Hit The North.

De afgelopen maanden speelden zij en vier andere acts zich flink in de kijker tijdens optredens in Assen, Emmen en Meppel onder de vlag van Drentsch Peil XL. Op basis van groei, potentie en deelname gaan deze drie acts door naar Hit The North. Het talentontwikkelingstraject valt onder de vlag van Eurosonic Noorderslag (ESNS).

Bootcamps en optredens tijdens Eurosonic

De geselecteerde acts hebben in ieder geval persoonlijke coaching, vier bootcamps en optredens tijdens Eurosonic, bevrijdingsfestivals en de vooravond van Into The Great Wide Open voor de boeg.

Wat vond de jury ervan?

Moonradio kreeg van de jury vooral advies om te werken aan de social media en de algemene uitstraling van de band.

Isa Zwart stapte het Drentsch Peil XL traject in als soloartiest, maar heeft gedurende de zomer een band bij elkaar gesprokkeld. De singer-songwriter uit Emmen heeft op muzikaal gebied al successen behaald met o.a. de winst van het Drèents Liedtiesfestival en de officiële soundtrack van film ‘Verraderlijke Liefde’. Samen met haar kersverse nieuwe band kan de jonge artiest volgens de jury nog veel leren.

Het duo Same Old, bestaande uit Laszlo Buring en Stijn Bloemhof, leggen zich toe op outlaw country, waarbij covers van Johnny Cash worden afgewisseld met eigen werk. ,,Het tweetal heeft deze zomer laten zien dat voor hun kilometers maken vooral helpt. Binnen het Hit The North traject is daar zeker de ruimte voor. Daarnaast kunnen ze gedurende die tijd leren om hun outlaw country nog een stukje beter in te pakken in een live-setting”, aldus de jury over hun deelname.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu