Dit zijn de kanshebbers voor de Drentse Talentprijs Cultuur: een filmmaker uit Odoorn, een theatermaker uit Coevorden en een beeldend kunstenaar uit Meppel

Filmmaker Okki Poortvliet uit Odoorn. Foto: K&C

Filmmaker Okki Poortvliet uit Odoorn, theatermaker David Westera uit Coevorden en beeldend kunstenaar Tienke Zijlstra uit Meppel zijn dit jaar genomineerd voor de twaalfde Drentse Talentprijs Cultuur.

De prijs is voor een talentvolle prestatie van iemand uit 2021, die duidelijk maakt dat de kandidaat landelijk kan doorbreken in de wereld van kunst en cultuur. Bij de onderscheiding hoort een geldbedrag van 2.500 euro en een sculptuur. Voor de andere twee genomineerden ligt een bedrag van 500 euro klaar.

De drie kandidaten kregen de meeste stemmen van de Drentse jury, bestaande uit Annelies Bakelaar (literatuur), Marjan Koekoek (nieuwe media), Lina van der Lende (beeldende kunst), Jan Stam, (muziek) en Remco van Zandvoort, (theater).

In totaal waren er 26 kandidaten voor de prijs - één minder dan vorig jaar.

Volgende maand buigt een landelijke jury zich over de nominaties. De winnaar wordt op 11 april bekendgemaakt; dat gebeurt tijdens dezelfde bijeenkomst waar ook de Culturele Prijs van Drenthe wordt uitgereikt.

Nieuws

menu